Årsmøtet for regnskapsåret 2022

Årsmøtet for regnskapsåret 2022

Publisert av Olav Flottorp den 23.05.23.

Årsmøtet for regnskapsåret 2022 ble i år avholdt på Eikerapen Gjestegard 13. mai.

Agder historielags årsmøte ble i år deltatt av nærmere 70 personer, derav i underkant 50 delegater sendt ut fra lokallagene.

 

Dørene åpnet kl. 9:00 og lagene fikk her mulighet som vanlig til å legge sine bøker og produksjoner ut for salg til de mange historieinteresserte deltakerne. Halvannen time senere begynte det formelle årsmøtet med en introduksjon av leder Birgit Attestog. Vi fikk også et flott kulturelt danseinnslag fra ukrainere bosatt i Åseral.

Møtet ble godt ledet av ordstyrer Dag Magne Johannessen og referent Martin Ledang. Årsmøtet ble gjennomført raskt og ryddig før tiden, og kl. 12:00 var det klart for lunsj servert av hotellet. Etter påfyllet av energi dro forsamlingen ned i møtelokalet igjen for å høre på ulike foredrag.

Første innslag var av Katja Regevik ved Tingvatn fornminnepark som fortalte om tekstilfunnene fra Snartemo og hva utviklingen innen teknologien siden funnene kom frem har kunnet fortelle oss om farger, ull og symbolikk. Videre fikk vi to flotte foredrag om tvillingbyene Arendal og Risørs 300-årsjubileum. Ellen Ledaal Gjertsen fortalte om Arendal, og Per Christian Giving fortalte og sang om Risør.

Det gamle styret fra 2022 ble gjenvalgt i sin helhet også for 2023.

Foto er tatt av Sigrid Tufteland.